Wetenswaardigheiden en tips

WINKELS IN ODOLOV EN OMGEVING

Voor uw dagelijkse broodjes en simpele boodschappen kunt u terecht bij de plaatselijke buurtsuper in Rtyne. Coop. Schuin tegenover de supermarkt is de plaatselijke slager. Deze is geopend van 7.00 – 16.00u, zaterdag 8.00 – 10.00. Zaterdag zijn alle winkels in Trutnov en Nachod om 12.00 gesloten.In Cerveny Kostelec zijn 2 grote supermarkten bij elkaar.De Penny is geopend van 8.00 – 20.00.Zondag van 8.00-17.00 Direkt naast de Penny zit een grote slagerij met goed vlees. .In dezelfde winkel zit ook de gebaksafdeling, tevens kun je hier hapjes en allerlei heerlijke salades kopen. Iets verderop is de Konzum, ook een goede supermarkt, geen vers vlees. In het straatje langs de rode kerk in Cerveny Kostelec zit nog een echte ambachtelijke slager !! (maso,reznik) Als u van Rtyne naar Cerveny Kostelec rijd dan zit er in een flauwe bocht een bakker. Geisler.De beste bakker van de hele buurt.

In Male Svatonovice is een buurtsuper, ook is vlakbij het station,tegenover het postkantoor een echte groenteboer en hier kunt u ook wijn van de tap kopen.Hier is ook de cukrarna,de betere gebakswinkel van de buurt.

trutnov_krakonoc5a1ovo_nc3a1mc49bstc3ad

RESTAURANTS

ODOLOV

In ons eigen Odolov zit de Hospoda Lotranda. 800 mtr van de huizen verwijderd. Hier kunt u een lekker biertje drinken en iets kleins eten.De eigenaar heet Radec en hij spreekt heel goed Duits.

MALE SVATONOVICE

In Male Svatonovice is de Kavarna Dasenka. U loopt langs de kerk en links ervan ziet u de koffiezaak.Lekker gebak en goede espresso en cappucino !Sinds kort is hier ook een pizzeria.

BADNOVICE

Restaurant Bulanka. Een supergoede keuken , ook meer gericht op buitenlanders en zeer ervaren personeel.

CERVENY KOSTELEC

Restaurant DIVADLO Het theaterrestaurant.Heel goed en autenthiek. U rijdt van Rtyne naar Cerveny Kostelec richting centrum,maar u gaat in het centrum links af.Interieur is jaren 30 stijl.

RESTAURANT GRAFOKLUB

Uitstekend restaurant met een pizzeria.

HRONOV

Pizzeria La Stella is een goed restaurant.

TRUTNOV

TRUTNOV heeft een aantal goede restaurants.Ontdek het zelf. Number one in de hoofdstraat, boven number one zit de beste pizzeria uit de buurt.

STARKOV

Starkov heeft een goed restaurant. Medved. U rijd van Odolov naar Starkov en op het plein is het restaurant.

CHLIVCE

Een restaurant waar u geweest moet zijn. Het is een berghut waar ook jagers komen. Heel authentiek cafe ! U rijd van Starkov richting Bystre en daarna volgt u de weg.Rechtsaf gaat u naar Chlivce.Volg de weg naar boven.,links,verder naar boven.Het restaurant heet FORTUNA. De eigenaresse heet Helena en speekt Duits.Ze hebben een kleine kaart. ook heeft Chlivce een skipiste !Ee loopt een mooie wandeloute naar Helena. Leuk te combineren dus !

STOLIN

3 KM van onze huizen ligt de absolute topper, het restaurant Pesiek ! Zeer de moeite waard.Urijd richting Ceska Skalice. Het restaurant ligt midden in het gehuchtje.

UPICE

In het centrum zit een afhaalpizzeria. Aanrader.

PINAUTOMAAT

U kunt pinnen in het centrum van Rtyne v Podkrkonosi bij het postkantoor aan de Hronovska.Wilt u een goede koers druk dan op de knop links in het scherm en niet met de Tsjechisch omwisselkoers rechts in het scherm.